Meld nummermisbruik !

Hieronder treft u een aantal bekende voorbeelden aan die "meer dan verdacht" zijn. Meestal krijgt u een vreemde sms of belletje. Als u daar op ingaat dan kan het goed misgaan. Wij willen dat gaan bestrijden door het registreren van telefoonnummers waar een vermoeden is van misbruik.

Wilt u ook meewerken aan het "bouwen" van een database met misleidende nummers. Stuur de nummers dan door naar ons. Ga naar ons digitaal formulier voor het registreren van nummers: MELD MISBRUIK

Wij zijn een organisatie die veel telefoonverkeer tussen verschillende telecomleveranciers afhandelt. Op de homepage kunt u zien welke leveranciers dat zijn. 

Aangezien ik geen ABNAMRO betaalpas heb valt deze direct onder de categorie "FAKE". 

Reactie GCXS:

Dit 06 nummer hebben we gecontroleerd. Het nummer valt in een blok dat is uitgegeven aan een mobiele operator. Als je het nummer belt kom je gek genoeg altijd in de voicemail. We gaan het verder onderzoeken en zetten dit nummer even op de 'te blokkeren' lijst.

Ik dacht altijd dat DigiD veilig was. Ik heb deze ook de laatste tijd veel gebruikt. Vond de sms met deze tekst wel opmerkelijk. Toch maar niet vertrouwd. Maar schok er wel van! 

Reactie GCXS:

Officiële banken en andere instanties zullen dit soort dingen nooit doen. 

Even schikken! Mijn RABO pas werkt niet meer. Ik betaal alles wel via ipay maar toch even de bank gebeld. Yep, niet van hen.

Reactie GCXS:

Als je dit nummer belt ga je direct altijd naar de voicemail toe. Weer een bewijs dat het allemaal bedrog is.

GCXS biedt de service Meld Nummermisbruik aan om de nummerruimte en het gebruik van nummers "schoon" te houden. U kunt uw klacht ook melden bij de politie via deze website. Een zeer nette goede site overigens. De vraag is altijd wie kan waar wat aan doen? Het gekke is dat bovenstaande voorbeelden niet strafbaar zijn. Dus in ons opzicht is het beter dit bij de bron aan te pakken en dat is het telefoonnummer.